Om oss & Våra hundar

moster_cg

Om oss

Monica och Carl-Gunnar är det som står för kennel Bombax. Mest Carl-Gunnar förstås! Carl-Gunnar startade sitt hundintresse med borderterrier redan 1961. Monica kom in i kenneln sent 80-tal. Vi har samma intressen dvs. hund men skiljer oss åt en aning då jag (Monica) älskar att befinna mig i skog och mark, i viltspår och gryt, på grytläger och viltspårsdagar medan CG hellre befinner sig i en utställningsring antingen som domare eller utställare.

Några saker som vi har hunnit med sedan 1961:
– Kenneln (läs CG) har SvTeks medalj för förtjänstfull uppfödning
– (CG) Hamiltonplaketten
– Förtjänsttecken i Silver från Svenska Grythundklubben (Monica)
– Över 100 egenuppfödda utställningschampions
– 4 WW-titlar – världsvinnare
– Flera jaktchampions
– Flera viltspårchampions


Om du köper valp av oss

Om du köper valp av oss finns det möjlighet att bli en del av Team Bombax. Det innebär i praktiken att vi mer än gärna följer dig och din valps liv och att du och din valp är mer än välkomna till oss och till våra Bombaxdagar för att träffa oss och andra släktingar och vänner. Vi arrangerar BPH-dagar som ni är välkomna till, viltspårkurser, och tipsar om grytträningar. I princip betyder det att du och din hund fortsätter att vara en del av Team Bombax.


Domaruppdrag

CG är utställningsdomare och dömer alla raser. CG har dömt sedan han var drygt 20, dvs i drygt 50 år det med. Monica är utställningsdomare sedan 2011 och dömer drygt 50 raser i olika grupper.

Jag (Monica) dömer viltspår sedan 2008. Jag dömer både rörliga och fasta prov. Alla raser är välkomna. Dömer för Gävleborgs och Upplands Grythundklubb.


Föreningsuppdrag

Föreningsmänniskor är vi båda två. CG började sitt föreningsliv i samband med startandet av Borderterriersällskapet 1962, därefter har det bara fortsatt. Mellan 1993 och 2013 är han förste vice ordförande i Svenska Kennelklubben. Jag (Monica) startade mitt föreningsliv i Yrkeskvinnors klubb på 1990-talet, sedan har föreningsresan gått via terrierklubben, grythundklubben, borderterriersällskapet och Rotary där jag även var president under ett år. I skrivande stund är jag helt fri från föreningsuppdrag.

Våra hundar
lukas2_small

Lukas

En helt fantastisk hund att arbeta med. Min (Monicas) första jaktchampion som jag utbildat själv. Gjorde sitt naturgrytprov utan en enda skråma – så vill jag ha mina hundar. Har därmed blivit kennelns förebild när det gäller jakttemperament. Bor idag i storstan och stylar i Vasastan hos Elin. Lukas, eller INT UCH NORD UCH SE J(GF)CH, SE UCH SE VCH Bombax Coque Rouge som han heter i stamtavlan.

hjalmar

Den fantastiska Qullen

Den speciella Qullen föddes den 10 september 2009 och bestod i sju valpar. Redan när den föddes förstod vi att den skulle bli speciell. Där föddes nämligen 5(!) blå. Det har vi aldrig varit med om tidigare. Nu kändes verkligen läge att behålla lite blått igen. Efter bara några dagar kunde vi åka ner till Karin (fodervärd till Maja) och jag (Monica) lyfte en blå tik och sa, det här är Raija! Och det var det. Men det var inte bara Raija som blev speciell, hennes syskon blev det också, självklart som familjemedlemmar men i ringarna i synnerhet.

bert_nv01
smbambam

Bert & Bambam

Två av de finaste hundar vi fött upp är Bert och Bambam. Bert var ingen vacker valp men han växte upp till en svan. Han älskade att visa sig i ringarna. Han vann flera grupper men roligast när han blev BIS i Östersund och slog en Afghan ”för rörelserna”, enligt domaren.

Bert – vinner hanhundsklassen i Norge på äldre dar och blir därmed SE UCH NO UCH SE V- 1995 SE V – 1996 NO V-2001 Bombax Black Ribbon. Han blev också årets vinstrikaste borderterrier ett par år.  När Bert var 6 år började husse jaga med honom och lyckades skjuta flera grävlingar. Han blev en mycket god familjekamrat, utställningshund och jaktkompis. En borderterrier när den är som bäst.

Bambam tyckte inte om utställningsringarna på samma sätt som brorsan. Han föredrog långa skogspromenader. Han kunde dock titulera sig NO UCH SE UCH Bombax Bästa Droppar.

brett

Brett med sönerna Kasper & Zluggo

När CG var i Tyskland och dömde 2000 så blev han väldigt förtjust i Debrett. DE UCH SE UCH Kiki’s Debrett Of Wyehawk. Vi fick glädjen att låna hem honom till Sverige under ett år där han gjorde ett bra avelsarbete. Han är stolt fader till Multichampion Axbor Dante som är en av Sveriges vinstrikaste hanhundar genom tiderna.

Brett var hos oss ett år från hösten 2000 till hösten 2001 och fick flera kullar, men det var speciellt två som visade framfötterna.