About us & Our dogs

moster_cg

About us

Monica and Carl-Gunnar is kennel Bombax. Mostly Carl-Gunnar of course! Carl-Gunnar started his interest for dog and Border terrier back in 1961. Monica kom in i kenneln sent 80-tal. Vi har samma intressen dvs. hund men skiljer oss åt en aning då jag (Monica) älskar att befinna mig i skog och mark, i viltspår och gryt, på grytläger och viltspårsdagar medan CG hellre befinner sig i en utställningsring antingen som domare eller utställare.

 

Domaruppdrag

CG är utställningsdomare och dömer alla raser. CG har dömt sedan han var drygt 20, dvs snart 50 år det med.

Jag (Monica) dömer viltspår sedan 2008. Jag dömer både rörliga och fasta prov. Alla raser är välkomna. Dömer för Upplands Grythundklubb. Våren 2011 blev jag dessutom godkänd exteriördomare. Jag har redan 22 raser i tre olika grupper. Jag försöker utbilda mig på åtta nya raser per år eftersom det är vad som är tillåtet.

 

Föreningsuppdrag

Föreningsmänniskor är vi båda två. CG började sitt föreningsliv i samband med startandet av Borderterriersällskapet 1962, därefter har det bara fortsatt. Mellan 1993 och 2013 är han förste vice ordförande i Svenska Kennelklubben. Jag (Monica) startade mitt föreningsliv i Yrkeskvinnors klubb på 1990-talet, sedan har föreningsresan gått via terrierklubben, grythundklubben, borderterriersällskapet och Rotary där jag även var president under ett år. I skrivande stund är jag helt fri från föreningsuppdrag.

Our dogs
lukas2_small

Lukas

En helt fantastisk hund att arbeta med. Min (Monicas) första jaktchampion som jag utbildat själv. Gjorde sitt naturgrytprov utan en enda skråma – så vill jag ha mina hundar. Har därmed blivit kennelns förebild när det gäller jakttemperament. Bor idag i storstan och stylar i Vasastan hos Elin. Lukas, eller INT UCH NORD UCH SE J(GF)CH, SE UCH SE VCH Bombax Coque Rouge som han heter i stamtavlan.